Miten kalevalainen jäsenkorjaus eroaa hieronnasta?

Minulta usein kysytään miten kalevalainen jäsenkorjaus eroaa hieronnasta. Avaan tässä hieman asiaa.

Kalevalainen jäsenkorjaus hoitaa sinut perustuksista lähtien.


Tämä tarkoittaa sitä, että hoito lähtee aina jaloista ja päättyy päähän.

Oppi-isämme, mestariparantaja Olavi Mäkelä, on sanonut “miksi lähteä rakentamaan kattoa, jos perustukset ovat huonot”.

Kineettinen ketju eli liikeketju muuttuu helposti

Ihmisen toiminnot ja liikkuminen tapahtuvat liikeketjuna. tätä kutsutaan myös kineettiseksi ketjuksi.

Tämän ketjun toimintoja muuttavat monet tekijät. Jo kivulias känsä päkiässä tai jalkapohjan/-pöydän kivut muuttavat kuormitusta polvi- ja lonkkanivelissä.
Tästä ketju jatkuu selkärangan ja lantion asentoihin ja liikkeisiin.

Tässä kohtaa monesti todetaan, että alaselkä tai jopa niska-hartiaseutu on kipeänä ja mennään hierojalle, jossa hoidetaan alaselkää tai niska-hartiaseutua. Olet muutaman päivän hyvä ja tämän jälkeen kipu jatkuu – koska se varsinainen syy kivulle jäi hoitamatta.

Sinua saattaa kiinnostaa myös tämä: Kalevalaisen jäsenkorjauksen historiaa.

Hoidon aloittaminen jaloista luo perustan “katon” rakentamiselle

Hoidon alkaessa jaloista, luomme hyvän perustan “katon” rakentamiselle. Kun saamme jalkoja jalkateristä lähtien kuntoon, on helpompi hoitaa esimerkiksi selän, käsien ja hartioiden ongelmia, jotka ovat hyvin yleisiä. 

Sinulla on kenties tälläkin hetkellä niska-hartia seudulla kireyttä?


Mennessäsi hierojalle sinua hierotaan niska-hartiaseudun alueelta. Olet muutaman päivän hyvä ja jälleen ongelmat palaavat.

Tämäkin voi olla lähtöisin jaloista, jopa aivan jalkapohjasta. Esimerkiksi akillesjänne sijaitsee säären takaosassa, se kiinnittää pohkeen suuret lihakset kantaluuhun eli käytännössä kantapäähän.

Akillesjänteestä lähtee linja niskaan hermojen, lihasten ja kalvojen välityksellä – voi siis olla, että niskajumisi lähtee helpottamaan pelkästään jalkaterien käsittelyllä.

Jaloissa olevat ongelmat estävät selkäsi toimintaa, sanoo mestariparantaja Olavi Mäkelä.

Jalassasi saattaa olla pieneltä tuntuva vaiva, jopa vain esimerkiksi ison varpaan tyvinivel jumissa – jota et välttämättä itse edes huomaa, tämä lähtee “siirtymään” ja kertaantumaan ja näkyy esimerkiksi selän kireytenä.

Tästä tulee ajatus, että vika on selässä ja menet hierojalle, joka saa sinulle hetkellisesti apua selkääsi hieromalla sitä. Yleensä hieronta-ajat ovat lisäksi melko lyhyitä (45-60min). Olet muutaman päivän hyvä ja tämän jälkeen vaiva palaa. 

Kun löydetään vaivan syy, vaikka se isovarpaan jumissa oleva tyvinivel (tiedän tämä kuulostaa hassulta että voisi olla noin iso vaikutus) ja samalla kerralla hoidetaan myös selkää, niin monesti vaivat jäävät jo muutamalla hoitokerralla jopa kokonaan pois

Monella meistä on nilkka nyrjähtänyt joskus.
kalevalaisen-jasenkorjauksen-ja-hieronnan-erot-nilkan-nyrjahdys-hamina-kotka-virolahti

Saattoi olla, ettei edes sattunut pahasti ja selvisit muutaman viikon “keventämisellä”.

Kuitenkin nilkan nyrjähtämisestä lähtee ketju jalassa, jonka seurauksena kantapäässä sijaitseva kantaluu voi olla hivenen pois paikaltaan.

Saattaa olla, että selkävaivat ovatkin alkaneet pikkuhiljaa tuon nilkan nyrjähtämisen jälkeen, mutta koska nilkka on parantunut, ei vaivaa osata etsiä niin alhaalta.Kun sitten menet hierojalle selkäsi vuoksi, ei löydetä vaivan syytä, koska se ei olekaan selässä.

Tottakai aina on myös mahdollista, että selän vaivat eivät johdukaan jaloista tai jopa päinvastoin – jalan vaivat johtuvatkin selästä. Oli kumminpäin tahansa tai vaikka jotakin muuta, niin kalevalaisessa sinut hoidetaan aina kokonaisuutena. Tämä auttaa löytämään vaivan alkulähteen, jotta voimme poistaa seurauksen. 

Esimerkiksi yllämainittu nilkan nyrjähdys; ymmärrämme nyrjähdyksen merkityksen kokonaisuuden kannalta ja havaitsemme selän kivun olevan seurausta tuosta nyrjähdyksestä ja sen aiheuttamasta muutoksista nilkan alueella.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös tämä: Mitä on kalevalainen jäsenkorjaus.

Entäpä sitten kädet ja hartiat?

Lihaksisto on melkoisen mielenkiintoinen. Eri lihakset menevät monin paikoin päällekkäin sekä ristikkäin  ja yksi lihas saattaa tehdä montaa liikettä. Lisäksi meillä on pinnallisia ja syviä lihaksia ja lihaskalvoja.

Esimerkiksi leveä selkälihas kiinnittyy olkaluun yläosaan – kyllä, siis olkavarteen kädessä ja vieläpä etuosaan. Samainen lihas lähtee isona viuhkamaisena lihaksena ristiselän ja selän alueella selkärangasta, joten hoidettaessa pelkästään selkää jää tuon lihaksen yläosa käsittelemättä.

Kainalon paikkeilla, tuolla olkaluussa on monen muunkin lihaksen lähtö- ja kiinnittymiskohtia. Kun lähdetään avaamaan ketjua jalkaterästä, helpottuu käsien ja niska-hartiaseudunkin hoito. Avaamalla myös kylkiä, autetaan sekä olkapäiden alueen että niska-hartiaseudun kireyksiä ja niiden hoitoa. 

Hermosto osana kokonaisuutta  – ei kipua hoidon aikana.

Kalevalaisessa jäsenkorjauksessa otetaan huomioon myös hermotus. Kudokseen tuleva kolhu vähentää alueella neste- ja verenkiertoa ja tulee kuona-aineita “puolustamaan” kolhiintunutta paikkaa. Usein tämä näkyy kipuna.

Kipu jännittää lihasta ympäriltä ja tulee lihaskipua. Hoidamme siis yhdellä kertaa lihaksia, lihaskalvoja, imunestekiertoa sekä hermopinteitä. Tavoitteena saada kudoksiin lisää aineenvaihduntaa ja tällä tavoin auttaa kehoa korjaamaan itse itseään.

“Jos se ei satu, niin se ei ole tehokasta” vai onko sittenkin?

Kalevalaisessa jäsenkorjauksessa tärkeää on, että sinua ei satu hoidon aikana. Olet kenties oppinut hieronnasta, että “jos se ei satu, niin se ei ole tehokasta”.

Tähän käytän usein vertausta eläintenhieronnasta. Eläimiä ei voi hieroa kivun kanssa tai muuten on äkkiä hampaat tai kavio vastassa.

Kuitenkin eläinten hierojat saavat hyviä tuloksia kireyksien helpottamisessa eläimillä. Ilman kipua.
Miten se on mahdollista, jos tarvitaan kipua siihen, että hoito on tehokas?  Aivan, ei mihinkään.

kivuton-hoitomuoto-kalevalainen-jasenkorjaus-heidin-palvelut-hamina-kotka-virolahti


Sinua saattaa kiinnostaa myös tämä: Asiakkaani Nina tuli luokseni “kaiken kokeilleena” ja sai vihdoin apua.

Mitä tapahtuu kun kudos tuntee kipua?

Kudoksen tuntiessa kipua, se jännittyy ja kudoksen kyky vastaanottaa hoitoa huononee ja on joko käytettävä enemmän voimaa tai lähestyttävä asiaa toiselta kantilta. Lempeämmin. 

Eläinten kohdalla helpotetaan otetta ja lähestytään asiaa toisella tapaa, jotta ei tule hampaista tai kaviosta. 
Ihmisiä hieroessa monesti lisätään voimaa, jolloin kipu yltyy, mahdollisesti lisätään voimaa edelleen vastaan hangoittelevaa kudosta kohtaan, jolloin seurauksena on kipua lihaksissa ja jopa mustelmia. 

Kalevalaisessa jäsenkorjauksessa ei käytetä voimaa, koska halutaan ettei kehoon tule ylimääräistä kipua ja jännitettä, joka haittaisi hoidon tehoa ja tekemistä. Rentoa kudosta on helppo hoitaa ja se vastaanottaa hyvin hoitoa.

Monet ovatkin ihmetelleet, miten voi olla mahdollista saada niin hyvä olo ja aivan ilman kipua. Jos et uskalla enää mennä hierojalle kivun pelossa, niin suosittelen kokeilemaan lempeää kalevalaista jäsenkorjausta.

Saako kalevalaisella jäsenkorjauksella kroonisiin vaivoihin apua?

Kyllä, se on täysin mahdollista. Krooniset vaivat ovat yleensä seurausta esimerkiksi nuorena – tai vanhempanakin – tapahtuneesta loukkaantumisesta vaikkapa harrastuksen parissa tai talvella mitättömän tuntuisesta liukastumisesta.
Tällöin kalevalainen jäsenkorjaus auttaa sinua pysymään kokonaisuutena paremmassa kunnossa. 
Kalevalaisen jäsenkorjauksen avulla on mm. vältetty ihmisen joutumasta leikkaukseen tai jopa pyörätuoliin.

Toiset käyvät ylläpitävästi hoidossa kerran kuukaudessa, jotkut 2, 3 tai 4 kuukauden välein – sen mukaan, miltä heistä tuntuu. Joskus saattaa mennä 4 kuukautta ettei tarvitse hoitoa ja toisella kertaa tuntuu, että pitää varata hoito 2 kuukauden päästä.
Päivitys elokuussa 2022: Osa asiakkaista käy jopa vain 1-2 kertaa vuodessa hoidossa.

Pysytkö hieronnan avulla kunnossa kokonaisvaltaisesti jopa useita kuukausia?

Tämä postaus ei ole tarkoitettu mollaamaan ketään tai mitään, ainoastaan vertailuksi hierontaan. Sekä hierojilla että kalevalaisilla jäsenkorjaajilla on paikkansa ja asiakkaansa, eikä kukaan meistä tai teistä ole toistaan huonompi. On hyvä, että asiakkaillemme on erilaisia vaihtoehtoja tarjolla.

Lähteet:
www.aarrelehti.fi 
www.terveyskirjasto.fi
https://fi.wikipedia.org

Samankaltaiset artikkelit

4 Kommenttia

    1. Kiva kuulla. Kalevalainen jäsenkorjaus on tuntemattomampaa kuin hieronta ja monia mietityttää nämä erot.

  1. Olipa todella hyvä, kattava ja silmiä avaava postaus aiheesta!
    Olen miettinyt vuosia kalevalaiselle jäsenkorjaajalle menemistä, mutta en ole saanut aikaiseksi.
    Nyt kun tämän luin, epäilykseni vahvistuivat. Niska- ja muut vaivani, selkärangan kiertymäni, ovatkin ehkä lähtöisin jaloistani. Olen joutunut opettelemaan kävelemään uudelleen 12-vuotiaana sairauden vuoksi. Silloin en saanut mitään kuntoutusta ja astunkin vähän väärin. En ole antanut sen haitata menoa, vaan kävelen ja patikoin paljon. Ilmankos vähän jumittaa…
    Nyt kyllä otan asiakseni mennä jäsenkorjaajalle kun Suomeen tulen.
    Kiitos tästä tosi hyödyllisestä postauksesta, Heidi!

    1. Hyvä, että tästä oli iloa. Tosiaankin, voi hyvinkin olla että saat apua jo mahdollisesti 12 vuotiaana alkaneeseen “ketjuun”.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *