Mitä on life coaching eli ratkaisukeskeinen valmennus?

Ratkaisukeskeinen valmennus eli life coaching on avain henkilökohtaiseen kasvuun ja tavoitteiden saavuttamiseen.

“Jos sinulla on jokin sairaus, menet lääkäriin. Jos kehosi reistailee menet fyssarille. Mutta jos haluat hyvän elämän, menet valmentajalle.”

Toisinaan elämässä tulee eteen haasteita, jotka tuntuvat ylivoimaisilta. Life coaching eli ratkaisukeskeinen valmennus tarjoaa sinulle voimakkaan työkalun näiden haasteiden voittamiseen.
Sukelletaanpa nyt valmennuksen maailmaan ja pohditaan, mitä se todella on.

Mitä Life Coach tekee?

Life Coacheilla on monta “nimeä”. Heitä kutsutaan life coachin lisäksi esimerkiksi ratkaisukeskeinen valmentaja ja elämäntaidon valmentaja.

Life coachin tärkein tehtävä on kuunnella asiakasta. Valmennuksessa sinulle esitetään kysymyksiä, tehdään läsnäoloharjoituksia ja tehtäviä, jotka auttavat sinua oivaltamaan asioita ja pohtimaan, mitä toimintapoja tai ajattelumalleja olisi hyvä muuttaa ja mitä vahvistaa.

Sinä olet oman elämäsi asiantuntija ja jokainen valmennuskerta kunnioittaa sinua ja sinun toiveitasi.

Ratkaisukeskeinen valmennus life coaching

Meillä life coacheilla on 100% vaitiolovelvollisuus. Kirjaukset valmennuksista tehdään käsin ja niitä säilytetään lukollisessa kaapissa valmennusten välillä. Kirjauksiin laitetaan ainoastaan etunimi, joten et ole mitenkään tunnistettavissa kirjauksista – mutta minä tiedän, kenestä on kyse.

Viimeisen valmennuksen jälkeen kaikki kirjaukset tuhotaan paperisilppurilla. Me emme kirjaa mitään valmennuksissa käsiteltyä sähköisiin järjestelmiin, täten mahdollisen tietomurron yhteydessä mitään henkilökohtaisia tietoja ei pääse leviämään.

Mitä on ratkaisukeskeinen valmennus?

Valmennuksen avulla luodaan onnistumisia. Siinä keskitytään tähän hetkeen ja eteenpäin menemiseen. Ratkaisuihin ja positiivisiin muutoksiin sen sijaan, että kaiveltaisiin menneisyyden haasteita.
Valmennuksen avulla:

 • Saat lisää itseluottamusta.
 • Itsetuntemuksesi paranee.
 • Tunnistat omia vahvuuksiasi.
 • Löydät tavoitteesi (jos ne ovat hukassa).
 • Stressin- ja ajanhallintasi paranevat.
 • Elämänlaatusi paranee.
 • Kokonaisvaltainen hyvinvointisi lisääntyy.
 • Elämäsi merkityksellisyys kasvaa.
 • Toimintamallisi selkiytyvät.
 • Sopeudut muuttuviin tilanteisiin ja vastoinkäymisiin.
 • Ihmissuhde- ja vuorovaikutustaitosi paranevat.
 • Löydät sisäistä motivaatiota.
 • Arvomaailmasi kirkastuu.
 • Itsesi johtaminen paranee.
 • Tunnetaitosi paranevat.
 • Onnellisuutesi lisääntyy.
 • Vaikutusmahdollisuutesi selkiytyvät.
 • Saat työkaluja vaikeuksien voittamiseen.
 • Saat työkaluja myös oman elämäsi suunnitteluun ja hallintaan.

Mihin ratkaisukeskeinen valmennus perustuu?

Valmennus perustuu vahvasti positiiviseen psykologiaan, joka keskittyy vahvuuksiin, hyvinvointiin sekä positiivisten tunteiden edistämiseen. Periaatteisiin, jotka korostavat positiivista ajattelua, voimavarojen hyödyntämistä ja tulevaisuuteen suuntautumista.

SIvussa on punaisia ruusuja ja keskellä lukee love yourself


Valmennus keskittyy voimavarojen tunnistamiseen ja positiivisten muutosten aikaansaamiseen.
Valmennuksessa ajatuksena on, että sinulla on jo olemassa voimavaroja ja taitoja, joita voidaan hyödyntää ongelmien ratkaisemiseksi. Sen tehtävä on auttaa sinua löytämään vastaukset sisältäsi.

Näiden periaatteiden avulla ratkaisukeskeinen valmennus tarjoaa tehokkaan ja myönteisen lähestymistavan, joka auttaa sinua saavuttamaan tavoitteita ja ratkaisemaan elämänhaasteita.
Lue valmennuksesta lisää tästä.

Miten ratkaisuja valmennuksessa etsitään?

Aloitamme sinun nykytilanteen ja tavoitteiden kartoittamisella. Tarvittaessa autan sinua tunnistamaan, mitä haluat saavuttaa ja miksi se on tärkeää. Asetamme selkeitä ja saavutettavia tavoitteita. Luomme suunnitelman tavoitteiden saavuttamiseksi.

Konkreettiset, mitattavat ja saavutettavatisot tai pienet tavoitteet helpottavat matkaasi. Tämä auttaa hahmottamaan, miten edetä kohti suurempia päämääriä pienin askelin. Kysymykset auttavat löytämään, miten haluat nähdä itsesi tulevaisuudessa ja mitä askelia sinne pääsemiseksi tarvitaan.

Prosessissa korostetaan positiivista ajattelua, omien vahvuuksien tunnistamista ja konkreettisten toimien asettamista. Valmennuksen avulla saat rohkeutta mennä kohti omannäköistä elämää sekä tekemään omia päätöksiä. Minun tehtäväni on esittää sinulle kysymyksiä sekä kuunnella sinua.
Auttaa löytämään ratkaisuja ja luomaan positiivisia muutoksia elämääsi.

Valmennuksessa käytetään kysymyksiä, kuten “Miten haluat edetä? tai “Mitä voit tehdä tänään saavuttaaksesi tavoitteesi?”. Kysymykset auttavat sinua hahmottamaan askeleet tavoitteeseen sekä löytämään niihin sopivia ratkaisuja.

Lue myös, mikä on huijarisyndrooma ja miten siitä pääsee eroon.

Mahdolliset esteet tai haasteet nähdään mahdollisuuksina oppia ja kehittyä. Saat vahvistusta itseluottamukseesi ja uskot omiin kykyihisi. Olet valmis kohtaamaan haasteesi. Valmennuksessa ratkaisut syntyvät sinun oivalluksista sekä vastauksista, jotka löytyvät sinusta itsestäsi. Huomaat oman kasvusi ja muutoksen.

Kenelle ratkaisukeskeinen valmennus sopii?

Se sopii sinulle, joka haluat positiivia muutoksia elämääsi. Se voi olla hyödyllistä uranvaihdosta harkitseville, stressaantuneille sekä heille jotka haluavat parantaa ihmissuhteitaan ja ajanhallintaa tai löytää sisäisen motivaationsa.
Valmennus sopii myös yrittäjille, yrityksen kehittämiseen tai toimintapojen tarkasteluun yrityksessäsi. Yrittäjistä lähellä sydäntäni ovat pienyrittäjät, jollainen olen itsekin ollut 20v.

Mitä saat, jos valitset minut valmentajaksesi?

Kun valitset minut valmentajaksesi, saat ymmärrystä uupumisesta, suorittamisesta, miellyttämisestä, häpeästä sekä erityisherkkyyden kääntämisestä heikkoudesta voimavaraksi. Saat myös käyttöösi empaattisuuteni sekä monet kokemukseni elämäni varrella, joiden avulla minusta on kasvanut Minä.

Minulle on aina ollut tärkeää saada auttaa. Aiemmin elämässäni autoin enemmän eläimiä, toimiessani esimerkiksi jonkin aikaa hevoshierojana. Hevoshierojana usein kävimme myös hevosten omistajien ja hoitajien kanssa läpi heidän lihastasapainon merkitystä ratsastukseen (useimmat hevoshieronta asiakkaani olivat ratsuja). Usein elämänkokemuksestani ja monipuolisesta osaamisestani oli apua muutenkin – toisinaan keskustelimme “syvällisiä”. Näin autoin myös ihmisiä monella tapaa.
Haluatko tutustua minuun paremmin? Varaa täältä ilmainen aika juttelutuokiolle ja tutustutaan lisää ☺️.

Lähtiessäni opiskelemaan kalevalaista jäsenkorjausta suurin motivaatio opinnoille oli ihmisten auttaminen. Kalevalainen jäsenkorjaus onkin tuonut paljon hienoja hetkiä asiakkaiden parissa.
Hoitoja tehdessäni huomasin, että kokemuksistani ja osaamisestani voisi olla myös muunlaista apua.

Löysin life coachingin eli ratkaisukeskeisen valmennuksen.

Kävin ensin itse muutamassa valmennuksessa ja vaikutuin valmennuksen tehosta. Miten pelkillä kysymyksillä ja tehtävillä voikaan saada “ison pyörän pyörimään” ja aivan huomaamatta!
Syksyllä 2023 aloitin opinnot arvostetussa Valmentamossa ja ensimmäisen koulutusviikonlopun jälkeen olin aivan myyty!

Alunperin tarkoituksena oli saada ainoastaan “lisätyökaluja” kalevalaisen jäsenkorjauksen asiakkaiden auttamiseen, mutta valmentaminen veikin täysin mukanaan!
Sen teho itseeni ja asiakkaiden onnistumiset sekä palautteet heti alusta asti ovat toimineet isona motivaationa lähteä tekemään valmennuksia enemmänkin. Mietin vain, että miten ihania asiakkaita minulla onkaan 🫶.

Valmentajana lähellä sydäntäni on nainen, joka on hukannut itsensä ja tavoitteensa ruuhkavuosiin ja/tai työelämän vaatimuksiin. Sinä, joka mietit mitä elämällä olisi vielä annettavaa – vai onko mitään. Ihan varmasti on, tule mukaani etsimään!

Pitkän linjan pienyrittäjänä (vuodesta 2003 lähtien) sydäntä lähelläni on myös pienyrittäjät. Pohdimme yrityksen asioita yksin ja ne tulevat välillä jopa uniin sekä sekoittuvat yksityiselämään, sitä kaipaa ulkopuolista apua, jotta saa omat ajatukset ns. kasaan. Oivallusten avulla voi löytyä ratkaisuja, joita et muuten olisi tullut miettineeksikään.

Ratkaisukeskeinen valmennus on voimaannuttava matka, joka auttaa sinua löytämään ja saavuttamaan tavoitteesi. Se on investointi itseesi ja omaan hyvinvointiisi sekä parempaan tulevaisuuteen. Valmentajana voin olla avain kasvussasi. Saat tukea, inspiraatiota sekä oivalluksia matkalla kohti parempaa huomista.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *