Mitä kalevalaisessa jäsenkorjauksessa tapahtuu?

Monet haluavat tietää, mitä kalevalaisessa jäsenkorjauksessa tapahtuu ennenkuin tulevat hoitoon. Avaan asiaa sinulle tässä artikkelissa.

Hoito alkaa haastattelulla

Tullessasi kalevalaiseen jäsenkorjaukseen havainnoin liikkumistasi ja kehon asentoa. Nämä kertovat minulle heti kehosi tilasta ja kireyksistä.

Jokainen hoitokerta aloitetaan haastattelulla. Ensimmäisellä kerralla käydään läpi sairautesi, loukkaantumisesi, kipusi ja mahdolliset leikkauksesi. Tämä auttaa minua hahmottamaan kehosi tilannetta sekä vaivojen syitä.
Tullessasi seuraviin hoitoihin päivitämme tilanteen ja käymme läpi hoitojen välillä tulleet muutokset.

mita-kalevalaisessa-jasenkorjauksessa-tapahtuu
Hoitopöydällä hoidetaan jalkasi jalkapohjasta lantioon

Alkuhaastattelun jälkeen pyydän sinua siirtymään hoitopöydälle selälleen. Hoito tehdään alusvaatteissa ja hoidon aikana sinulla on peite päällä.

Tarkistan mm. rintarangan, lantion ja jalkojen asennon sekä jalkojen mahdollisen eriparisuuden.

Ensin käyn läpi jalkasi jalkapohjasta lonkkaan.  Jalat ovat kaiken perusta ja mestariparantaja Olavi Mäkelä onkin sanonut, ettei kattoa voi lähteä tekemään, jos perustukset ovat huonot. Tällä hän tarkoittaa sitä, että mikäli jaloissa on ongelmia, ei selkää saa toimimaan. Muutamat asiakkaat ovat sanoneet tullessaan, että he ovat todella herkkiä jalkapohjista, mutta olen pystynyt hoitamaan kaikki normaalisti.

Sinua saattaa kiinnostaa myös tämä: Asiakkaani Ninan matka kivuttomampaan elämään.

Loput hoidosta tehdään jakkaralla istuen

Jalkojen jälkeen pyydän sinua siirtymään jakkaralle istumaan ja hoitovuorossa on yläkeho. Jakkaralla sinulla on peite jalkojesi päällä ja hoitotakki yläkehosi suojana ja lämmikkeenä.

Aloitan tunnustelemalla selkärankasi ylhäältä alas. Tämän jälkeen käyn läpi selän, kyljet, pakarat, lavat, kädet ja niskan.

Kalevalaisessa jäsenkorjauksessa sinä osallistut hoitoon. Toisinaan minä pyydän sinua liikuttamaan esim. jalkaasi, yläkehoasi, käsiäsi. Saat aina ohjeet siihen mitä haluan sinun tekevän. Toisinaan toivon sinun vain olevan rentona, kun minä liikutan esimerkiksi kättäsi. Liikkeet auttavat avaamaaan havaitsemiani kireyksiä ja jännitteitä.

Hoidon kesto on n. 2h

Minulla menee aikaa hoitoon n. 2 h. Paras hoitotulos saadaan, jos pystyt ottamaan hoidon jälkeen muutaman päivän vähän kevyemmin. 

Saunaa, urheilua sekä auringonottoa on vältettävä seuraavat 2 vuorokautta.
Urheilussa on lisääntynyt loukkaantumisriski sidekudosten kireyksien helpottamisen vuoksi. Voit kuitenkin käydä esimerkiksi kevyesti kävelemässä.

Montako hoitokertaa tarvitsen?

Monesti helpotusta kipuihin ja muihin vaivoihin saadaan jo yhdellä hoitokerralla. 

Kehon oltua pidempään epätasapainotilassa tarvittavien hoitojen määrä on yleensä 2-5. Sopiva aika hoitojen välillä on reilusta viikosta kahteen.

Tilanteen kohennuttua riittävästi hoitoväliä voidaan pidentää. Tämän jälkeen monet käyvät ylläpitävästi hoidossa 1-4 kuukauden välein.

Saat toisinaan myös kotihoito-ohjeita, joiden avulla voit ylläpitää saavutettuja hoitotuloksia ja nopeuttaa kuntoutumistasi.

Sinua saattaa kiinnostaa myös tämä: Mitä on kalevalainen jäsenkorjaus?

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *