Mikä ihmeen kalevalainen jäsenkorjaus?

Mitä on kalevalainen jäsenkorjaus?

Kalevalainen jäsenkorjaus on kansanperinteeseen pohjautuva lempeä, tehokas ja tieteellisesti sekä käytännössä hyväksi todettu suomalainen pehmytkudoskäsittely, johon ei kuulu niksauttelu eikä kipu. Hoito tehdään pehmeästi ja kudoksia kuunnellen.

Kalevalaisessa jäsenkorjauksessa ei hoideta oiretta, vaan pyritään etsimään kivun syy ja lähde. Ihminen nähdään kokonaisuutena ja hoidossa käydään läpi koko vartalo.

Hoito aloitetaan aina haastattelulla, jossa pyritään selvittämään vaivan alkulähdettä sekä taustaa ja suljetaan pois mahdolliset hoidon estävät syyt (vasta-aiheet) sekä rajoittavat tekijät.

Asiakkaan hoito aloitetaan jaloista

Tuki- ja liikuntaelimistön tasapainottuminen helpottaa oloa

Tämä poistaa lihaksista jännitystä sekä parantaa nivelien liikkuvuutta. Samaan aikaan kudosnestekierto paranee, aineenvaihdunta helpottuu ja hermot pääsevät vapautumaan mahdollisista pinnetiloista.

Kehoa ja sen virheasentoja hoidetaan mobilisoimalla, käyttäen apuna lihasten ja nivelten luonnollisia liikkeitä. 

Aina toimitaan asiakkaan tuntemuksia kuunnellen, niin että hoito on lempeää ja kivutonta.
Lihastasapaino, kudospainemuutokset, sidekudosten kireydet sekä hermoheijasteet johdattavat hoitajan ongelmien alkulähteille, jolloin ei päädytä hoitamaan pelkästään kipukohtaa vaan päästään hoitamaan myös itse ongelman aiheuttaja.

Hoitajan tärkein työväline on kädet, niillä hän lukee kehoa ja sen reaktioita hoidon aikana.

tutkimus kalevalaisen jasenkorjauksen
Lähde: Jäsenkorjaajien työmenetelmien ja annetun hoidon tuloksellisuuden selvittäminen. Tutkimusraportti 4.5.2006 Nina Zaproudina, Kuopion yliopisto

Kalevalainen jäsenkorjaaja on EU:n harmonisointiviraston suojaama nimike

EU-harmonisointivirasto suojasi Kalevalainen jäsenkorjaaja -nimikkeen vuonna 2005 ja sitä saavat käyttää vain Kansanlääkinäseura ry:n koulutuksen läpikäyneet ja näyttötutkinnon suorittaneet henkilöt, jotka ovat allekirjoituksellaan sitoutuneet noudattamaan seuran eettisiä toimintaohjeita. 

Nimisuojaus toteutettiin asiakasturvallisuuden varmistamiseksi ja kalevalaisen jäsenkorjauksen erottamiseksi selkeästi muista eritasoisista suojaamattomista jäsenkorjaushoidoista. Asiakasvahinkotapauksia ei ole tiedossa. Hoidon dokumenttina on asiakaskortti, johon kirjataan kaikki asiakkaan hoitoon vaikuttavat tiedot ja hoidon kuvaus. Kontraindikaatiotapauksissa hoitoa ei tehdä ja asiakas ohjataan lääkärin hoitoon. 

Sinua saattaa kiinnostaa myös tämä: Miten hieronta ja kalevalainen jäsenkorjaus eroaa toisistaan?

Kansanlääkintäseura ry on ainoa kouluttaja

Kalevalaista jäsenkorjauskoulutusta antaa ainoastaan Kansanlääkintäseura ry tukenaan Kalevalainen kansanparannus -säätiö ja Perinnehoitojen neuvottelukunta. Sen lisäksi, että koulutusjärjestelmä on EU-nimisuojattu, on koulutus omavalvonta- ja täydennyskoulutusohjelmineen ainutlaatuinen, käytäntöpainotteinen järjestelmä manuaalisten tuki- ja liikuntaelimistön-hoitojen koulutuskentässä.

Kalevalainen jäsenkorjaushoito on myös  hyväksytty Opetus- ja kulttuuriministeriön päätöksellä Elävän perinnön kansalliseen luetteloon huhtikuussa 2020.  Lähde Kansanlääkintäseura ry

Kansanlääkintäseuran sivuilta löytyy tietoa kalevalaisesta jäsenkorjauksesta mediassa. Lue täältä lisää.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *