Vuosikatsaus 2022

Minkälainen oli vuosi 2022?

Viime vuoden alussa pidin katsauksen vuoteen 2021, joten tehdään sama tänä vuonna.

Vuosi 2022 oli toinen kokonainen vuosi yritykseni toiminnassa ja kalevalaisen jäsenkorjauksen opinnot etenivät hyvin.

Hoitoja tein viime vuonna yhteensä 177. Tämä on 24 kpl enemmän kuin vuonna 2021. Koulutuksen läpäisemiseen vaadittavat 300 hoitoa täyttyivät jo syyskesällä.

Koulutuksia oli vuoden aikana 4 kpl; maaliskuussa,  toukokuussa, syyskuussa ja lokakuussa. Viides piti olla joulukuussa, mutta sairastumiseni vuoksi jouduin olemaan sieltä pois ja kävin vastaavan koulutuksen toisella paikkakunnalla tammikuussa 2023.

Toisen opiskeluvuoden tentti oli toukokuussa ja tämäkin meni läpi kirkkaasti. Toukokuun koulutus oli samalla toisen opintovuoden viimeinen.

Lue myös tämä: Miten kalevalainen jäsenkorjaus eroaa hieronnasta?

Kolmas opintovuosi alkoi syyskuussa.

Tuolloin tarkastettiin, että tarvittavat hoidot ovat tehtynä. Toisen koulutusvuoden aikana niitä pitäisi tulla 120 kpl ja minulla tarvittavat oli ollut kasassa jo pidempään. Kolmas opintovuosi on viimeinen koulutuksessani.

Sain nimikkeen kisälli ja tietoni kansanlääkintäseuran osaajat-luetteloon. Osaaja-luettelosta voit etsiä lähelläsi olevia hoitajia sekä varmistaa, että hoitajasi todellakin on kalevalainen jäsenkorjaaja tai alan opiskelija. Tästä pääset Kansanlääkintäseuran osaajat-sivulle , jossa on osaajat kartalla sekä hakutoiminto, jolla voit hakea nimellä tai paikkakunnalla osaajaa.

Kalevalainen jäsenkorjaaja-nimikkeen käyttöoikeus on rajattu.

Nimikkeen käyttöoikeus on vain koulutuksen suorittaneilla, jotka ovat tehneet tarvittavat hoidot (300 kpl) sekä läpäisseet näyttökokeen. Lisäksi heidän täytyy kuulua Kansanlääkintäseuraan ja käydä täydennyskoulutuksissa vähintään kahden vuoden välein.

Hoitaja ei voi puhua kalevalaisen jäsenkorjauksen tekemisestä, jos häntä ei löydy osaaja-luettelosta tai hän ei opiskele kalevalaista jäsenkorjausta. Tällöin on kyseessä jokin muu jäsenkorjaus, eikä hänellä todennäköisesti ole mm. täydennyskoulutusvaatimusta ammattitaitonsa ylläpitämisen suhteen.

Luettelossa ei kuitenkaan näy ensimmäisen ja toisen vuoden opiskelijoita, mutta heitä saatat bongata esimerkiksi somen kautta. Suosittelen antamaan heille mahdollisuuden ja he usein tekevät halvemmalla hoitoja. Samalla kiitän kaikkia, jotka ovat antaneet minulle alusta asti mahdollisuuden harjoitella kalevalaista jäsenkorjausta 🫶.

Syyskuu oli tapahtumarikas.

Syyskuun alussa oli sekä kolmannen opintovuoden ensimmäinen koulutus, että olin Kymen Sanomissa vaihtoehtoisista hoidoista kertovassa jutussa kertomassa kalevalaisesta jäsenkorjauksesta. Tämä lisäsi kysyntää jonkin verran ja kalenteri alkoi täyttymään entistä nopeammin.

Elokuussa olimme löytäneet  itsellemme uuden kodin Haminasta ja sain hoitolalle kokonaan oman tilan 💙. Muutto tapahtui syyskuun lopussa. Olin saanut varattua muutaman viikon vapaan lokakuun alkuun, joka piti olla muuton yhteydessä – mutta muutto tapahtuikin muutamaa viikkoa aiemmin kun olimme ajatelleet.

Uusi toimipiste Haminassa.

Hoidot uudessa toimipisteessä Haminassa alkoivat syyskuun lopulla.. Lokakuun alussa pidin sitten tuon kalenteriin laittamani vapaan, osittain. Minulle oli tulossa muutamia nuoria hoitoon ja halusin heille antaa ajan, jotta heidän ei tarvinnut odottaa hoitoon pääsyä pitkään.

Samaan aikaan kalenteri täyttyi vinhaa vauhtia ja äkkiä huomasin, että lokakuussa oli jo koko loppu vuosi varattuna.

Uusi hoitola Haminassa ennenkuin muutosta oli tehty.
Hoitola sellaisena kuin se oli aluksi.
Muutto oli rankka ja kostautui loppuvuonna.

Niinhän siinä sitten kävi, että tilastot pitivät paikkansa. Sanotaan, että muutto kuormittaa ja on erittäin stressaavaa – voin allekirjoittaa tämän. Löysin jopa jonkin tilaston, jossa muutto sijoittui elämän kolmen eniten stressaavan asian joukkoon. En ihmettele.

Elimistöni tuumasi, että nyt on vähän liikaa ja loppuvuonna sairastelin – monen vuoden edestä. Ensin olin koronassa, joka minulla oli onnekseni hyvin helppo. Mutta tämä tarkoitti pientä sairaslomaa.

Muutama viikko myöhemmin jouduin antibioottikuurille, tämä ei onneksi vaatinut sairaslomaa.
Ja tämän jälkeen, aivan joulun alla, sain keuhkokuumeen. Olin lähes viikon sairaalassa, mutta ilokseni pääsin jouluksi kotiin.
Vietin loppuvuoden joululomalla, joka alkoi vähän etuajassa sairastumiseni vuoksi. Näin helmikuussa voin todeta, että vaikka määrällisesti sairastelua oli marras-joulukuussa paljon, niin pääsin kaikkien suhteen melko helpolla. Keuhkokuumeestakaan ei jäänyt oireita kuin ihan muutamaksi viikoksi.

Yhteenveto vuodesta 2022

Kaiken kaikkiaan vuosi oli ihana 💙. Olen erityisen tyytyväinen ja hyvin kiitollinen kaikille ihanille asiakkailleni. Ilman teitä ei olisi minua 🫶.
KIITOS.

Elämä on hyvä juuri näin.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *