Treenaaminen ja kalevalainen jäsenkorjaus

Tämän postauksen luettuasi tiedät, miten treenaaminen ja kalevalainen jäsenkorjaus saadaan soviteltua yhteen.

Aktiivinen liikkuja tarvitsee kehonhuoltoa. Hyvä kehonhuolto ehkäisee rasitusvammoja sekä auttaa treenistä palautumisessa.
Aktiivisena liikkujana varmasti tiedät lämmittelyn, jäähdyttelyn sekä venyttelyjen merkityksen. Juoksu, pyöräily, uinti ja hiihto taitavat olla suosituimpia liikuntalajeja enemmän treenaavien joukossa. Kävely on myös hyvästä, mutta aktiivitreenaajalla se toimii lähinnä palauttavana liikuntana.

Treeniohjelma ja kalevalainen jäsenkorjaus

Aktiivisena liikkujana sinulla on hyvin todennäköisesti treeniohjelma, jota noudatat. Mielessäsi voi myös olla, ettet halua löysätä “liikaa” vain käydäksesi kalevalaisessa jäsenkorjauksessa.

Jotta treenaaminen olisi kehittävää, treeniohjelmasi sisältää varmasti myös kevyempiä viikkoja säännöllisesti. Superkompensaatio tapahtuu levon aikana.

treenaaminen ja kalevalainen jäsenkorjaus sopivat hyvin yhteen
Treenaaminen ja kalevalainen jäsenkorjaus sopivat hyvin yhteen.

Liikku.fi sivustolla superkompensaatiota kuvataan näin ja mielestäni tämä on todella hyvä kuvaus:
“Mikäli treenin ärsyke on riittävän suuri ja lepoa sekä ravintoa on riittävästi, keho ”ylikorjaa” itsensä sietääkseen tulevaisuudessa paremmin treenin aiheuttamaa stressitilaa. Tästä ”ylikorjautumisesta” seuraa yleensä suorituskyvyn paraneminen, jota kutsutaan superkompensaatioksi.”

Nyt voit katsoa treeniohjelmaasi ja kalevalaisen jäsenkorjauksen vapaita aikoja. Kun kevyempi viikko alkaa, on hyvä aika tulla kalevalaiseen jäsenkorjaukseen. Tällöin saat parhaan tehon sekä harjoittelustasi että hyvän hoidon kehollesi.

Sinua saattaa kiinnostaa myös tämä: Mitä on kalevalainen jäsenkorjaus?

Miksi kalevalainen jäsenkorjaus on hyvä tehdä treeniohjelman kevyemmän jakson aikana?

Kalevalainen jäsenkorjaus jo itsessään vastaa kehollesi yhtä treenikertaa, koska hoidossa käsitellään koko keho. Anna siis kehollesi palautumisaikaa. Tukirankaa ympäröiviä kudoksia on löysätty ja pehmitetty, mikä heikentää muutamaksi päiväksi niiden antamaan tukea. Normaali tuki palautuu n. 3-5 päivässä ja tänä aikana on hyvä välttää mm. raskasta liikuntaa, nopeita liikkeitä sekä pitkäkestoisia ja ääriasentoon meneviä venytysliikkeitä.

Mitä ottaa huomioon kun tulet kalevalaiseen jäsenkorjaukseen?

Hoitopäivänä voit käydä treenaamassa, mutta mielellään ei enää mitään hyvin rankkaa liikuntaa. Voit kuitenkin rasittaa itseäsi vielä, kunhan annat kehollesi palautumisaikaa vähintään 2-3 tuntia ennen hoitoa.Hoitoa seuraavana päivänä kannattaa pitää kokonaan vapaapäivä.
Muista huolehtia myös nestetasapainosta.

Mitä voit tehdä kalevalaisen jäsenkorjauksen jälkeen?

Tiedän, on vaikeaa olla treenaamatta, kun keho oikein huutaa liikuntaa. Mutta hätä ei ole tämän näköinen. Hoidon jälkeen voit tehdä kevyitä, pieniä venytyksiä sekä käydä rauhallisesti kävelemässä. Myös uinti voi olla hyvä, kunhan maltat ottaa rauhallisesti. Toki on hyvä muistaa, että saunaan ei kannata mennä hoitopäivänä eikä kahtena päivänä sen jälkeen eli mikäli käyt uimahallissa, niin käy vain suihkussa ennen ja jälkeen uinnin.

Kaikki tämä tukee kehossasi tapahtuvaa superkompensaatiota ja voin melkein luvata, että kun treenaaminen taas jatkuu, niin olet entistäkin paremmassa vedossa.
Epäilyttääkö asia vielä sinua? Käy lukemassa Vastaisku ankeudelle-blogista Jenny Henrikssonin kokemus kalevalaisesta jäsenkorjauksesta juoksijan näkökulmasta.

Hoidettu keho helpottaa suunnitelmassa pysymistä ja tavoitteiden saavuttamista.

Milloin kalevalainen jäsenkorjaus kannattaa?

Hoitoon kannattaa tulla, jos huomaa toispuoleisia kireyksiä tai vaikka pientä liikerajoitetta toisessa jalassa. Voit tulla hoitoon myös ennaltaehkäisevästi, jo ennenkuin sinulla on vaivoja. Autetaan sinua treenaamaan enemmän ja tavoitteellisesti pienemmällä loukkaantumis- ja rasitusvammariskillä.
Treenaaminen ja kalevalainen jäsenkorjaus on soviteltavissa treeniohjelmaan.

Täältä voit varata ajan hoitoon. Kannattaa kokeilla, miten kalevalainen jäsenkorjaus voi sinua auttaa.

Lähteet:
Liikku.fi

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *