Ninan matka kivuttomampaan elämään

Ninan matka kivuttomampaan elämään alkoi tammikuun puolessa välissä vuonna 2021. Tuolloin hoitoon tullessa hän kuvasi oloaan niin, että hänessä oli ”vikaa vähän joka paikassa” lisäksi hän sanoi, että vasen puoli oli heikompi.

Hänellä on myös vasempaan polveen käynyt tapaturma, jonka seurauksena polvi oli ollut jo vuosia kipeä. Tämän lisäksi hänellä oli lonkkien seutuvilla tuntuvaa kipua, joka mm. herätti öisin. Lonkan alueen ja polven kivut olivat jatkuvia.

Koska olin melko alussa opintoja, sovimme että en käsittele hänen polveaan, jotta en tee vahinkoa hänelle. Tämän lisäksi kirjoitin itselleni muistiinpanoihin huomautuksen tästä, jotta muistaisin asian.

Ensimmäinen hoitokerta

Ensimmäisellä hoitokerralla havaintoina olen kirjannut mm. seuraavaa;

  • molempien reisien huomattavat kireydet
  • molempien lonkkien luona olevat voimakkaat kireydet
  • pakaroiden ja selän alueen kireydet
  • lapojen kireydet
  • kylkiluuvälilihasten kireydet
  • niskassa iso ”vanne”, joka oli n. 10cm leveä ja 3-4cm korkea
  • kaularangan kireys

Kaularangan kireys oli aivan ylhäällä pään kannattaja- ja kiertäjänikamien kohdilla. Tämä saatiin auki kerralla ja Nina sanoikin, että näkö parani tämän alueen avaantuessa.
Kaularangan toisen nikaman, axiksen eli kiertäjänikaman alueen kireys voi vaikuttaa mm näköön ja kuuloon.

Aluksi hoitoja oli tiheämmin


Nina kävi luonani aluksi n. 2 viikon välein. Tullessaan kolmatta kertaa hoitoon, noin kuukausi ensimmäisestä hoidosta, vasemman polven vuosia kestänyt kipu oli hävinnyt kokonaan. Vain kahdella hoitokerralla, vaikka emme olleet polvea käsitelleet ollenkaan – ainoastaan polven ympäristön kudoksia.

Jatkoimme hoitoja n. kahden viikon välein 3 kk, kaikkiaan 7 kertaa. Milloin hänellä oli selkä aivan jumissa hoitoon tullessaan ja taas toisella kertaa vaivaa oli lähinnä lantiossa tai hartioissa.

Koko ajan menimme kuitenkin eteenpäin ja vaivat hellittivät yksi kerrallaan.

kohti-kivuttomampaa-elamaa-kalevalaisen-jasenkorjauksen-avulla

Aluksi mainittu ”vanne” hänen niskassaan on poistunut, polven kivun lisäksi lantio ja olkapää on saatu kuntoon. Myös alussa vaivannut vasemman puolen heikkous on korjaantunut.

Jossain vaiheessa hoitopolkua Nina totesi minulle, että hänellä ei ollut enää mitään hävittävää, kun tuli luokseni kokeilemaan kalevalaista. Hän oli käynyt omien sanojansa mukaan ”joka paikassa” ja mistään ei ollut tullut apua.

Lue myös tämä: Miten hieronta ja kalevalainen jäsenkorjaus eroaa toisistaan?

Voinnin parannuttua lisäsimme hoitokäyntien väliä.

Tuon 7 hoitokerran jälkeen voinnin parannuttua koko ajan lisäsimme käyntiväliä, ensin kolmeen viikkoon ja siitä sitten kuukauteen. Jo kesällä olimme tilanteessa, jossa hän kävi luonani ns. ylläpitohoidossa n. 4-6 viikon välein. Marraskuun jälkeen tuli n. 2kk hoitoväli. Tammikuussa 2022 totesimmekin, että hänen ei tarvitse tulla hoitoon säännöllisesti. Tätä pävitystä tehdessä olemme sopineet Ninan tulevan hoitoon “sitten kun tuntuu siltä”.

Tämä on kalevalaisen jäsenkorjauksen tavoite; saada asiakas kuntoon, jotta hän voi elää mahdollisimman kivutonta ja hyvää elämää.

On ollut mukava seurata Ninan matkaa kohti kivuttomampaa elämää. Askel askeleelta, kipu kivulta olemme saaneet hänet kuntoon. Kuten hän itse minulle joskus totesi, että ”olen kuin nuori tyttö nykyään” (toim. huom. hän on kuitenkin keski-ikäinen).

Tässä Ninan oma kertomus matkastaan:

Löysin Kalevalaisen jäsenkorjauksen ja Heidin palvelut talvella -21.

Apu on löytynyt vaurioituneeseen polveeni. Sain polveni liikkuvuuden takaisin ja kivut ovat hellittäneet.
Lantioni Heidi on saanut käsittelyjen/ hoitojen myötä suoraksi ja vasemman jalkaterän  oikeaan asentoon.
Apua tuli myös olkapäähäni josta kipu ja liikerajoitteet hävisivät kokonaan. Myös pitkään vaivannut niskakipu hellitti.

ninan-oma-kertomus-matkastaan-kalevalinen-jasenkorjaus

Kalevalainen jäsenkorjaus on hoitomuotona kokemusteni perusteella erinomainen. Heidillä on herkkä ja kuunteleva ote hoidettavaan.
Olen nuortunut kropaltani ainakin 10 vuotta.  Kiitos Heidi ! 
– Nina

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *