Merisuolakääre

Mikä on merisuolakääre?

Merisuolakääre on vanha perinteinen, turvallinen ja tehokas hoito, jonka voit tehdä kotona. Suolakääre tehostaa kipualueen aineenvaihduntaa. Suolakääre auttaa mm. tulehduksiin, turvotuksiin, nivel- ja lihaskipuihin sekä venähdyksiin.

Merisuolakääreellä on hyvä hoitaa tulehdusta ja kipua ennen hoitoon tulemista akuutissa vaiheessa. Käärettä voi myös käyttää edellisenä päivänä ennen hoitoon tulemista sekä tarvittaessa myös hoidon jälkeen hoitamaan tulehdusta.

Se ei kuitenkaan korvaa lääkärin antamaan hoitoa, joten käythän lääkärissä mikäli epäilet tarvitsevasi lääketieteellistä apua.

Mihin merisuolakääreen teho perustuu?


Osmoosissa nestepaine-ero kuljettaa kudoksessa olevaa ylimääräistä nestettä solukalvojen läpi. Tämä nopeuttaa tulehdusnesteiden poistumista kudoksista ja nopeuttaa paranemista.

Suolakääre viilentää tulehtunutta kohtaa, tällöin kudokseen ei kerry uutta nestettä niin nopeasti. Elimistö tuo verenkiertoa lisäämällä alueelle lisää lämpöä. Verenkierron lisääntyessä kudosten aineenvaihdunta paranee ja kuona-aineiden poiskuljetus tehostuu. Tämä vähentää turvotusta, tulehdusta ja lihaskireyksiä.

Sinua saattaa kiinostaa myös tämä: Miten hieronta ja kalevalainen jäsenkorjaus eroaa toisistaan?

Milloin merisuolakäärettä käytetään?

Suolakäärettä voidaan käyttää esimerkiksi seuraavissa tilanteissa:

Tulehtuneet, kipeät, kosketusarat ja kovettuneet kudokset.
Kudosten aineenvaihdunnan ollessa muuten häiriintynyt.
Kudoksissa saattaa olla hapenpuutetta, joka aiheuttaa kipua.
Kudoksiin voi olla kertynyt maitoahappoa tms. kuona-aineita.kun kudosten aineen vaihdunta on muuten häiriintynyt.

Merisuolakääre on halpa, eikä sillä ole haitallisia sivuvaikutuksia.

Miten merisuolakääre tehdään?

Ota 1 litra haaleaa, n. 22 asteista (huoneenlämpöistä) vettä sekä 3 tasaista ruokalusikallista (puhdistamatonta) merisuolaa. Liuota suola veteen.

Tämän jälkeen voit laittaa liuoksen jääkaappiin jäähtymään, sillä mitä suurempi lämpötilaero keholla ja kääreellä on, sitä tehokkaampi vaikutus.
Liuosta voi käyttää myös huoneenlämpöisenä, jos ajatus kylmästä suolakääreestä tuntuu ikävälle.

Varaa oma aikasi hoitoon täältä.

Miten suolakäärettä käytetään?

Kastele suolaliuokseen esimerkiksi sopivan kokoinen pyyhe tai jalkaterää hoidettaessa sukka on hyvä.
Kierrä liika kosteus pois ja aseta pyyhe (tai sukka) tulehdus- tai kipukohtaan.

Pyyhe kannattaa peittää voipaperilla tai löysästi muovikelmulla – selkää hoidettaessa voi alimmaiseksi makuualustalle laittaa vaikka muovikassin tai jätesäkin. Sukan päälle voi laittaa muovikelmua tai muovikassi toimii erityisen hyvin tässä.

Hoidettavasta kohdasta riippuen sido suolakääre paikalleen toisella pyyhkeellä, toisella kankaalla tai laita jalkaan toinen sukka muovikassin päälle. Selkää hoidettaessa voit olla pitkälläsi esimerkiksi sohvalla, lattialla tai sängyllä – mikä sinulle tuntuu mukavimmalta. Tällöin muovipussi tai jätesäkki suojaa alustaa kastumiselta.

Pidä suolakäärettä paikallaan vähintään 30-35 min, jotta hoito ehtii tehota. Käytä käärettä 3 x päivässä kolmen päivän ajan.

Lue myös tämä: Mitä kalevalainen jäsenkorjaus on?


Lähteet:
https://www.elamanhallinta.com/
https://komis.fi/
Kansanlääkintäseura kalevalaisen jäsenkorjauksen opintomateriaali

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *