Paremman Elämän Matka™

Uusia näkökulmia ja oivalluksia sinulle.

Avoin ja rehellinen suhtautuminen itseen voi antaa uuden suunnan elämällesi.”

Tuntuuko, että olet kadottanut itsesi?

Joskus elämä on vienyt meidät suuntaan, joka ei enää tunnu omaltamme. Ehkä oma elämä on muuttunut stressaavaksi, ahdistavaksi tai liian kiireiseksi – mihinkään ei koskaan tunnu olevan riittävästi aikaa tai koet, ettei jokin ole vain kohdallaan.

Mutta omien unelmien ääneen sanominenkin tuntuu liian itsekkäältä, kun on jo niin monen vuoden ajan tottunut laittamaan muut itsensä edelle. On vaikea asettaa itsensä ykkössijalle, vaikka sisimmässäsi tiedät kuitenkin haluavasi jotain muuta.

Elämässämme tulee eteen vaiheita, jolloin on syytä pysähtyä tarkastelemaan, mistä aidosti unelmoimme. Vaikka unelmasi tai tavoitteesi eivät olisi vielä kirkkaina edessäsi, voit silti ottaa ensimmäisen askeleen kohti uutta suuntaa.

Paremman Elämän Matka™-valmennus on sinulle, joka kaipaat tukea oman elämäsi haltuun ottamiseksi tai uuden suunnan etsimiseksi.

Valmennukseen tullessa toiveesi voi olla esimerkiksi:

 • löytää omat tavoitteesi ja unelmasi
 • saada tukea oman elämän tai elämäntapojen muuttamiseen
 • parantaa nykyisiä ihmissuhteita tai löytää uusia ihmisiä elämääsi
 • oppia olemaan itsellesi lempeä ja armollisempi
 • saada apua stressiin ja suorittamiseen
 • haluat löytää lisää mielenrauhaa ja merkityksellisyyttä elämääsi
 • haluat elää onnellisempaa elämää

Valmennuksessa voimme keskittyä myös vain yrittäjyyteen – ehkä yrityksesi kaipaa muutosta, haluat hallita paremmin ajankäyttöäsi tai saada uusia näkemyksiä toimintaasi.

Paremman Elämän Matka™ tarjoaa uusia näkökulmia ja oivalluksia.

Jokainen pienikin askel on askel kohti jotakin suurempaa unelmaa.”

Ratkaisukeskeisessä valmennuksessa lähdemme tarkastelemaan omia ajatus- ja toimintamallejasi sekä tavoitteita ja muutostoiveita. Pyrimme näkemään ongelmien sijaan ne asiat, jotka ovat juuri sinulle tärkeitä ja vievät kohti haaveitasi.

Ehkä olet tottunut laittamaan itsesi ja omat tarpeesi syrjään, ja keskittynyt vain velvollisuuksiin tai muihin ihmisiin. Nyt haluan olla tukenasi uuden suunnan mahdollistamisessa – jotta myös sinulla on rohkeutta tavoitella uusia asioita elämääsi ja sellaista elämää, josta nautit.

Uskon, että kun uskallamme asettaa rajoja, olla terveellä tavalla itsekkäitä ja myös aidosti kuunnella omia tarpeitamme, alamme tehdä itsellemme sopivia valintoja. Usein löydämme vastaukset itsestämme – ja tehtäväni valmentajana on auttaa sinua kysymysten ja tehtävien avulla löytämään ne.

Valmennuksen avulla voit:

 • lisätä itsetuntemustasi ja itseluottamustasi
 • opetella jälleen arvostamaan itseäsi juuri sellaisena kuin olet
 • kirkastaa omaa arvomaailmaasi, tavoitteitasi ja menestystekijöitäsi
 • selkeyttää ajatus- ja toimintamallejasi
 • kehittää omia ihmissuhde- ja vuorovaikutusmahdollisuuksia
 • löytää asioita, jotka ovat itsellesi merkityksellisiä ja jotka tekevät sinut onnelliseksi
 • ottaa elämäsi jälleen haltuun ja lähteä kohti haluamaasi suuntaa

Olen täällä auttamassa sinua matkallasi, ja odotan innolla mahdollisuutta olla rinnallasi tavoitteidesi saavuttamisessa. Yhdessä voimme luoda merkityksellisiä muutoksia elämässäsi.

varaa maksuton tutustumistapaaminen

Paremman Elämän Matka™-valmennus

Valmennus onnistuu joko etänä zoomilla minnepäin tahansa tai hoitolan tiloissa Haminan Salmenkylässä.
Valmennukset ovat aina 100% luottamuksellisia.

Mietitkö onko valmennus sinua varten ja onkohan tuo Heidi oikea henkilö valmentamaan minua?

Tarjoan n. puolen tunnin ilmaisen Pohdintoja-tutustumistapaamisen heille, joita valmennus kiinnostaa, mutteivät ole varmoja asiasta. Tutustumistapaaminen tapahtuu etäyhteydellä Zoomin kautta. 
Se on hyvä tilaisuus tutustua toisiimme ja  tilanteeseesi . Samalla pääset tunnustelemaan onko valmennus juuri sinulle sopiva apu tähän hetkeen.

Koska meidän molempien etu on, että sinä tulet valmennukseen omasta halustasi ja motivoituneena – tapaaminen ei sisällä pakkomyyntiä, eikä velvoita sinua ostamaan.

Teen valmennuksia opiskelijahinnoilla 15.8.2024 asti. Hinnat sisältävät alv 24%.
Valmennuksen hinta on 60€ / 1h tai 200€ / 4 x 1h. Näitä jäljellä 1 kpl 4x1h setti. Tämän jälkeen hinnat vähän nousevat.
Valmennuspaketeilla on 14 vrk rahat takaisin-takuu. Tämä koskee myös yrityksiä.
Valmennuksen voit maksaa 1-4 erässä.

Asutko ulkomailla tai haluat maksaa valmennuksen laskulla? Ota yhteyttä tai lähetä sähköpostia.

Liity seuraavasta Hyvinvointikirjeen tilaajaksi ja saat lisäetuja. Samalla saat 1-4 kertaa/kk vinkkejä mm. jaksamiseen ja itsemyötätuntoon.
Hyvinvointikirjeen tilaajat saavat myös muistilistan hyvinvointivinkkeineen, sekä kaikki tulevat julkaisut ensimmäisenä.

Sinä olet oman elämäsi asiantuntija.

Valmennuksessa autan sinua löytämään omat oivalluksesi ja polkusi kohti tärkeitä päämääriäsi. Vaikka joskus tuntuu, että olisimme kadottaneet itsemme, on meillä myös kaikki avaimet itsemme löytämiseen uudelleen.

Valmennuskerroilla työskentelemme yhdessä monipuolisten kysymysten ja tehtävien avulla, jotta voit selvittää, mitä todella haluat saavuttaa. Tehtäväni ei ole kertoa sinulle valmiita vastauksia, vaan auttaa sinua näkemään, miltä elämäsi tai yrityksesi tulevaisuus näyttää, kun olet saavuttanut haluamasi päämäärät. Rakennamme sinulle myös selkeän ja inspiroivan tavoitteen sekä suunnitelman, joka auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi.

Valmentajana haluan antaa sinulle rohkeutta tavoitella omia unelmiasi ja olla se luotettava henkilö, jolle voit aidosti sanoa asioita ääneen ja pohtia, miten tästä eteenpäin. Vain olemalla rehellisiä itsellemme ja muille, voimme rohkeasti rakentaa itsellemme uudenlaisen, omannäköisen elämän – vaikka juuri nyt tuntuisi siltä, että olet kadottanut itsesi.

Mitä valmennus Ei ole?

 • vinkkien eikä neuvojen antamista
 • opettamista, jossa toiselle kerrotaan, miten jokin asia tehdään
 • konsultoimista, jossa kerrotaan, miten asia kannattaisi tehdä
 • terapiaa, jossa käydään läpi valmennettavan menneisyyttä (valmennuksella voi toki olla terapeuttinen vaikutus)
 • puuttumista sinun asioihin
Sen sijaan Paremman Elämän Matka™ tarjoaa sinulle oivalluksia – joiden avulla pääset kohti uutta suuntaa.

Asiakkaani sanovat valmennuksesta seuraavaa:

Olen jo suositellut valmennusta muillekin! Hyvin sinä vedät – olet todella taitava 🙂.  —HM
Sain valmennuksesta avaimia omaan itseeni.  —N
Sun valmennuksessa tajusin, kuinka monta ongelmaa rutiinien prosessointi ratkaisee.  —Usva Puisto
Sinä olet ihana ja lämmin ihminen ja niin oikealla alalla tuon valmennuksen kanssa.  —Outi

Usein kysyttyjä kysymyksiä valmennuksesta:

Usein aloitamme läsnäoloharjoituksella.
Tämä auttaa sinua rauhoittumaan ja keskittymään valmennus hetkeen.

Kartoitamme nykytilanteen sekä käymme kuulumiset ja edistymisen läpi.
Tässä myös pohdimme, mikä on kyseisen valmennuskerran aihe.
Aiheen valinnan jälkeen teemme tavoitteen ja toimintasuunnitelman miten tavoitteeseen pääsee.

Toimintasuunnitelma muotoutuu valmennuskerran kuluessa sinulle esitettyjen kysymysten ja pienten tehtävien sekä mielikuvaharjoitteiden avulla.

Yksi valmennuskerta kestää n. 60 min. Pyrin siihen, että yliaikaa ei menisi. Tämä helpottaa meidän molempien ajankäyttöä. 4 x setissä valmennuksiin tulee siis varata aikaa yhteensä 4h, n. 2 viikon välein. Eli kuukaudessa n. 2h.

Valmennusten välillä sinulla on “tehtävä”, joka vie sinua kohti tavoitettasi. Tehtävä voi olla ihan vain ajatuksena tehtävää, esimerkiksi kirjastosta kirjan lainaamista tai yhteydenotto toiseen ihmiseen.

Tehtävien tekemiseen voi mennä ainoastaan ajatteluaikaa (jota voi tehdä vaikka jotain muuta asiaa tehdessä) tai sitten voi olla, että luet kirjaa tai teet esim. budjettia talouteesi, jolloin käytettävä aika lisääntyy. Koska sinä valitset tehtävät itse, ne ovat mieluisia ja tulevat helposti tehtyä. Täten tehtävät eivät kuormita arkeasi.

Kysymykset ovat lyhyitä ja auttavat sinua pohtimaan asioita.
Joskus tuntuu, että kysymys on vaikea – tällöin voimme vaihtaa kysymystä tai tehdä esimerkiksi mielikuvaharjoitteen, joka puolestaan auttaa sinua hahmottamaan asiaa.

Mielikuvaharjoitteet ovat tehokkaita, koska siinä tilanne nähdään aivan toisin silmin ja tämä avaa sinulle laajempaa katsomiskantaa asiaan.

Voimme myös piirtää, mikäli se on sinulle luontevaa. Piirtää voi myös ihan esimerkiksi tikku-ukoilla eli taiteellisia lahjoja sinulla ei tarvitse olla.

Valmennuksissa yksi tärkeimmistä asioista on valmentajan ja valmennettavan välinen vuorovaikutus. Haluan, että valitset itsellesi valmentajan, jonka kanssa tunnet olosi turvalliseksi.

Siksi aloitamme valmennuksen miellellään tutustusmistapaamisella/-puhelulla sekä myös omissa valmennuksissani on 14 vrk tyytyväisyystakuu.
Tässä ajassa ehdimme tutustua hiukan enemmän ja nähdä tuntuuko valmennus juuri oikealta sinulle.

Ei tarvitse. Teemme kartoituksen, mikäli et ole varma mitä haluat.

Valmennuksella ja terapialla on monenlaisia eroja. Tässä karkea jaottelu terapian ja valmennuksen eroista.

Yksi tärkeimmistä eroista on se, että terapiassa keskitytään mielenterveyteen sekä mm. traumoihin liittyviin asioihin. Pohditaan enemmän menneisyyttä ja sitä miten asiakkaan menneisyys vaikuttaa häneen tänään; ajatuksiin, toimintamalleihin ja hyvinvointiin.

Valmennuksessa lähdemme eteenpäin, jotta haluamasi tulevaisuus muuttuu mahdolliseksi. Mietimme mikä on sinulle tärkeää juuri nyt, mihinpäin haluat elämääsi muuttaa. Mikälaisiin ajatuksiin sekä toimintamalleihin haluat keskittyä.

Kyllä se onnistuu.

Tiedän ettei aina pysty järjestämään arkipäivänä aikaa, esim. päivätyön vuoksi. Tämän vuoksi haluan tulla vastaan ja antaa mahdollisuuden myös sinulle, joka et pääse päivällä. Kysy rohkeasti ilta-/viikonloppuaikaa.

Laita minulle sähköpostia aspa@heidikiviharju.fi tai viestiä p. 0445122319 (tekstiviesti, WhatsApp, Signal), niin katsotaan sinulle sopiva aika.

Otetaanko ensimmäinen askel kohti uutta suuntaa?